петак, 11. децембар 2015.

Besplatni seminar samodbrane za žene 2015! Samopouzdanje na poklon


Kako to često možemo čuti svuda oko nas "žene su slabiji pol".
Ovaj sirovi zaključak može biti opvrgnut bilo kada i bilo gde.
Žene su pripadnice lepšeg pola, i ovo ne moramo posebno objašnjavati.U vremenu opšteg morlanog pada gde je čovek žrtva čoveka kao posledica nižih mentalnih vibracija i izobličenog stanja svesti edukacija i praktična znanja su jedan od najboljih prinicpa u očuvanju zdravog života i bezbedne egzistnecije. Svaka žena bez obzira na veroispovest, rasu, boju kože, tradiconalna uverenja ili imovinski status zaslužuje život bez nasilja, straha, ili bilo kakvog zlostavljanja. Uprkos činjenici da se o ovim prolemima govori relativno javno sa velikim uključenjem brojnih orgnaizacija i pojedinaca, vesti gde su žene žrtve fizičkog nasilja kome prethodi pishičko nasilje, u porodici, na ulici, u vezi su gotvo svakodnevinca ili "normalna stvar". Zbog toga se edukacija o praktičnoj samodobrani kao vid preventivne zaštite i sebe ali i osobe od koje dolazi nasilje pokazuje kao spasonosna u ključnim situacijama.
I ove godine udruženje građana Ninjutsu Bujinkan Leskovac svim zaintersovanim pripadanicama lepšeg pola poklanja besplatni jednodnevni seminar praktične samodobrane.

Šta je samoodbrana?

Samoodbrana nije borilačka veština, bazirana je na instinktu, a koristNinjutsu klub Bujinkan Leskovac tradicionalno organizuje peti po redu besplatni seminar Samoodbrana za žene.
Seminar će se održati 13.12.2015. sa početkom u 11:00 časova u prostorijama MMA Gym u Leskovcu, ulica Kralja Petra I, br.13
Ukupno trajanje seminara biće 3,5 sati, tačnije od 11:00 – 14:30h. Cilj seminara je formiranje svesti o samoodbrani i o očuvanju sopstvenog života u situacijama koje ugrožavaju zdravlje i život pojedinca.
Seminar će biti podeljen u tri celine, od kojih će svaka zauzimati vremenski interval od po jednog sata (11:00-12:00h, 12:15-13:15h i od 13:30-14:30h).
e se najefikanije tehnike iz više borilačkih veština (ninjutsu, krav maga, tajlandski boks, ruski sistem, filipino kali, kyusho jutsu, jiu jitsu). Cilj samoodbrane je sačuvati sopstveni život, u što kraćem roku onesposobiti napadača i pozvati pomoć. Organizator seminara je Udruženje građana Ninjutsu klub Bujinkan Leskovac, a glavni instruktor na seminaru je Vladimir Stevanović (sertifikovani ninjutsu instruktor, nosilac crnog pojasa V dan, predsednik Udruženja građana Ninjutsu klub Bujinkan Leskovac,prvak države u Kudo-u (japanski MMA) višegodišnje iskustvo u raznim borilačkim veštinama, sistemima samoodbrane, poslovima obezbeđenja lica i objekata).

I deo seminara (11:00-12:00h)

• Uvod. Za prvi deo seminara je predviđeno upoznavanje učesnika sa anatomijom vitalnih tačaka napadača, psihologija napada i udarne površine koje se koriste za odbranu (laktovi, kolena, nokti, zubi itd.), kao i način na koji se izvode udarci.
• Psihologija napada i napadača (kratak teorijski uvod)
Koji su motivi za napad na ženu? Kakvu ulogu treba da igra žrtva u rizičnoj situaciji? Na koji način je moguće zaštititi sopstveni život?
• Anatomija napadača (teorija i praksa)
Najdostupnije vitalne tačke napadača. Kako napadati vitalne tačke?
• Udarne površine i način izvođenja (praksa)
Koji delovi našeg tela su najpogodniji za odbranu bez prethodnog treninga? Kako najefikasnije sprovesti udarac u vitalnu regiju i skloniti se iz rizične zone?
• Vrste napada
Praktični uvod u način na koji se vrši zastrašivanje i napad na žrtvu. Različiti načini fizičkog napada i onesposobljavanja žrtve. Najčešći napadi. Psihološki pritisak.

II deo seminara (12:15-13:15h)

• Instiktivna samoodbrana
Suočavanje sa psihološkim pritiskom. Preuzimanje uloge žrtve. Korišćenje prirodnih reakcija tela na šok radi efikasne samoodbrane.
• Tehnike samoodbrane pri raznim napadima
Praktična primena udaraca u vitalne regije. Razne vrste napada, odbrana od istih i izlazak iz zone rizika.
• Obnavljanje i nadogradnja tehnika
Kombinovani udarci u vitalne regije. Korišćenje prirodnih oružja ljudskog tela.

III deo seminara (13:30-14:30h)

• Uvod u situacioni trening
Situacije u kojima se najčešće žrtva suočava sa napadačem. Povoljne i nepovoljne karakteristike okruženja. Bežanje kao način očuvanja života.
Primena naučenih tehnika samoodbrane u potencijalnim situacijama opasnim po život. Važnost okruženja.
• Improvizovana oružja
Kako nam mogu pomoći predmeti koje imamo uz sebe. Samoodbrana uz pomoć knjige, olovke, torbice itd.
• Sumiranje najbitnijih činjenica

Potrebna oprema za seminar:
Udobna odeća i čiste patike. Poneti sopstvene predmete za improvizovana oružja. Poneti hemijsku olovku, knjigu, torbicu sa kaišem za rame. Ručak sami obezbeđuju učesnici.
Seminar je otvorenog tipa, samo za pripadnice ženskog pola. Ne postoji starosno ograničenje.
Kontakt telefon: 064 3824770 – Vladimir
Sva dalja obaveštenja vezana za seminar će biti objavljena na Facebook stranici: Ninjutsu klub Bujinkan Leskovac
Zahvaljujemo se upravi MMA Gym-a na prostoru za trening.

Нема коментара:

Постави коментар